НОВИНИ

Слънчево време до края на седмицата

слънчево време края седмицата
bnt avatar logo
от БНТ
22:32, 02.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

И утре, и през почивните дни в почти цялата страна, с изключение на Черноморието ще бъде горещо. Превалявания ще има в събота главно в планинските райони, а в неделя на повече места в страната.

Тази нощ ще бъде ясно и почти тихо, а утре предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър.

След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Температурите отново ще са високи – максималните ще са между 29° и 34°, в София - около 28°.

По-прохладно ще се задържи по морския бряг - между 24° и 27°. В следобедните часове главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е между 20° и 22°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево време и в планините. През втората половина на деня ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

Ще духа умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са между 15 и 26 градуса.

Слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Европа, която е под влияние на обширен антициклон. С валежи от дъжд, на места интензивни, ще остане в Северна и Североизточна Европа. Превалявания ще има на Британските острови, във Франция, както и в северозападните и планинските райони на Балканите.

У нас по-интензивни валежи и силни гръмотевични бури предстоят в началото на новата седмица, когато и температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Костадинова спечели златен медал на Световната купа по спортна стрелба в Баку
Антоанета Костадинова спечели златен медал на Световната купа по спортна стрелба в Баку
15 млн. долара обезщетение трябва да плати Амбър Хърд на Джони Деп
15 млн. долара обезщетение трябва да плати Амбър Хърд на Джони Деп