НОВИНИ

Слънчево време и днес

валежи запад слънце изток последния ден работната седмица
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 07.09.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат от 23° до 29°, а следобедни превалявания ще има само на отделни места в планините от Западна България. Ще духа слаб по Черноморието – умерен вятър от изток-югоизток.

По-често слънчево ще се задържи и утре. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, а температурите ще се повишат и максималните ще са от 27° до 32°, в София - около 27° - малко по-ниски по Черноморието - от 24° до 26°, близки до температурата и на морската вода. Там също ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините и само на отделни места. В масивите от Западна България слабо ще превали.

Вятърът ще е слаб с посока от югоизток, по най-високите части - умерен, от северозапад. Максимални температури в курортите - от 15° на Алеко до 27° в Банско.

И към времето в Европа - проливни валежи и гръмотевични бури ще има в централните части от континента. Дъждовно и ветровито ще бъде във Франция. Ще вали и във Великобритания, Италия, както и в северозападните райони от Балканския полуостров.

Валежи се очакват и у нас, още във вечерните часове в петък в Северозападна България, а в събота на много места в страната, по-интензивни в северната половина. В неделя ще вали главно в Южна България, но започналото понижение на температурите ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години (СНИМКИ/ВИДЕО)
Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години (СНИМКИ/ВИДЕО)
Над 100 военнослужещи шести ден оказват помощ в Община Карлово
Над 100 военнослужещи шести ден оказват помощ в Община Карлово