НОВИНИ

Слънчево време през почивните дни, задават се валежи от дъжд и сняг

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 23.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

С отрицателни температури на места започна и днешния ден, минус 5° беше рано тази сутрин в Казанлък, минус 3° - в Добрич, в София - минус 1°. Дневните температури обаче ще се повишават и максималните ще бъдат между 16° и 21, малко по-ниски по Черноморието.

Ще бъде предимно слънчево със слаб, в Източна България - до умерен югозападен вятър. Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, в отделни котловини, където ще е почти тихо – около нулата. Около обяд облачността над северозападните райони ще започне да се увеличава и по-късно след обяд в Северозападна България, а вечерта и във високите западни полета ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°.

На морския бряг от 10 - 11° в северните райони, до 18 - 20° в района на Бургас. По Черноморието ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Привечер, главно в Западна Стара планина, ще има валежи от дъжд, но през нощта на повече места в планините ще вали, а с бързото понижение на температурите дъждът ще преминава в сняг на все по-малка височина.

През нощта срещу понеделник валежите от дъжд ще обхванат и по-голямата част от страната, които ще продължат и през деня, а в планините ще вали сняг. Температурите ще се понижат. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но на отделни места, главно планинските райони, ще има и краткотрайни валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След повече от 18 месеца чакане - Билал Бари се завърна с победен гол за Левски в контрола
След повече от 18 месеца чакане - Билал Бари се завърна с победен гол за Левски в контрола
СДВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал служебен контакт с Мартин Божанов - Нотариуса
СДВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал служебен контакт с Мартин Божанов - Нотариуса