НОВИНИ

Слави Трифонов: Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

слави трифонов кирил петков иска запази властта всяка цена
bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 02.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Политика
Слушай новината

Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и СДС, написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Нали има конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и СДС, отбелязва Трифонов. По думите му, това е "някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра", а всъщност е нещо жалко и неразбираемо. Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството, добавя Трифонов.

А когато ИТН спечели изборите и предложи правителство на малцинството с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха пресконференции, че няма да го подкрепят, припомня той и добавя, че същият Христо Иванов, когото гледал днес как в новините обяснява, че това е единственият правилен ход за България, тогава е обяснявал, че правителство на малцинството е "котка в чувал" и за нищо на света няма да го подкрепи. Значи, когато е Христо Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд, коментира Трифонов.

Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив, обобщава той и добавя, че ИТН ще подкрепя само това, което е полезно за държавата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В местността "Оборище" отбелязаха 147 г. от Априлското въстание (СНИМКИ)
В местността "Оборище" отбелязаха 147 г. от Априлското въстание (СНИМКИ)
Какво ще бъде времето на Гергьовден?
Какво ще бъде времето на Гергьовден?