НОВИНИ

Славия гостува на "Колежа" в опит да направи решителна крачка към 7-ото място

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:45, 29.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
славия гостува колежа опит направи решителна крачка ото
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Славия продължава да води в битката за 7-ата позиция в крайното подреждане, а тази вечер "белите" могат да направят поредна важна крачка към мястото, което ще им даде право да играят в баража за участие в Лигата на конференциите.

Футболистите на Ангел Славков гостуват на разклатения Ботев Пловдив на стадион "Христо Ботев" от 20.00 часа, а победа ще доближи столичани към заветната цел - 7-ото място.

От друга страна "жълто-черните" изживяват много труден сезон, в който вече уволниха трима треньори, а днес четвърти различен наставник ще бъде край страничната линия в лицето на Стефан Стоянов.

"Канарчетата", които не могат да завършат по-напред от 10-ата позиция, ще се стремят срещу Славия да прекъснат серията си от четири поредни загуби в първенството, а освен това пловдивчани са в търсене и на своя първи гол след реконструкцията на "Колежа".

Дотук през сезона Ботев Пловдив и "белите" вече изиграха три мача помежду си в Първа лига, в които си размениха по един успех и направиха едно равенство. Двата тима се срещнаха и в осминафиналите на турнира за Купата на България, където Славия спечели с 2:1 като домакин.

В другия двубой от групата за разпределяне на местата от 7-о до 10-о Локомотив София посреща Арда от 17.30 часа на стадиона в квартал "Надежда". Кърджалии се нуждаят от задължителна победа, за да съхранят шансовете си за участие в баража за Лигата на конференциите, докато успех за "железничарите" до голяма степен ще реши спора за 7-ото място.

В рамките на кампанията Локомотив София и Арда се изправиха на три пъти един срещу друг, като в рамките на редовния сезон на два пъти не излъчиха победител, но в плейофите кърджалии спечелиха с 3:0 у дома.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаквания за третия мандат на Ердоган - коментар на Димитър Бечев
Очаквания за третия мандат на Ердоган - коментар на Димитър Бечев
От нашите пратеници: Ердоган с безпрецедентен за историята на Турция трети мандат
От нашите пратеници: Ердоган с безпрецедентен за историята на Турция трети мандат