НОВИНИ

Славия и ЦСКА 1948 слагат точката на седмия кръг в Първа лига

ЦСКА 1948 Славия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 28.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Славия посреща ЦСКА 1948 в последен мач от седмия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата е тази вечер от 20:30 часа.

„Белите“ стартираха кампанията позитивно, печелейки откриващия си мач при гостуването на новака Етър с минималното 1:0, но оттам-насетне инкасираха три загуби в следващите си четири двубоя. Лошата серия започна с поражение от Ботев Враца с 0:2 като гост, като след това последва добро равенство на тима с ЦСКА на „Армията“.

В последните си две срещи обаче защитата на отбора инкасира цели осем попадения при загубите от Черно море с 1:5 и Берое с 0:3. Хосе Мария Бакеро, бившият футболист на Барселона, определено има работа за вършене, особено в дефанзивен план – „белите“ са допуснали цели 11 гола във вратата си от пет изиграни мача.

Върху проблемите в отбраната на съперника ще са концентрирани от ЦСКА 1948, които пристигат в „Овча купел“ след минимален успех над Етър с 1:0 у дома в дебюта на новия старши треньор Николай Панайотов. 28-годишният специалист замени на поста уволнения след поражението от новака Крумовград Атанас Рибарски.

Панайотов заяви, че колебанията в играта на Славия не трябва да бъдат причина "червените" да подценяват предстоящия мач.

"Лошата форма на Славия не ни дава спокойствие. Никой отбор не е за подценяване, а те играят и пред собствена публика. Няма лесни мачове, трябва да бъде сигурни и мобилизирани, за да спечелим", каза Панайотов.

„Червените“ започнаха уверено кампанията в Първа лига, постигайки последователни победи над Левски и Пирин Благоевград, но след това първо отпаднаха от Лигата на конференциите след две загуби от румънския ФКСБ, а след това записаха равенство с 10 от Хебър и поражение от Крумовград, преди да спрат негативната си поредица срещу Етър. За ЦСКА 1948 тежката програма не спира с гостуването на Славия – в следващите си четири мача тимът играе последователно с шампиона Лудогорец, ЦСКА, Черно море и Берое.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Петрова: Който успее да издържи до последното съчетание и играе без грешка, той успява да се качи на стълбичката
Мария Петрова: Който успее да издържи до последното съчетание и играе без грешка, той успява да се качи на стълбичката
Никола Батум след провала на Франция на световното по баскетбол: Това е голям удар, срамувам се
Никола Батум след провала на Франция на световното по баскетбол: Това е голям удар, срамувам се