НОВИНИ

Славия матира неубедителен ЦСКА

"Белите" усложниха живота на "армейците", нанасяйки им ново поражение в Първа лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:55, 17.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
славия матира неубедителен цска
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Славия изкова втори пореден триумф в Първа лига. Момчетата на Златомир Загорчич надвиха ЦСКА с 1:0 в мач от петия кръг, който се изигра на Националния стадион "Васил Левски".

В герой за победителите се превърна Иван Минчев, като неговият гол дойде от дузпа през първото полувреме. Славистите можеха да си тръгнат с още по-убедителен резултат, тъй като доста често тестваха рефлексите на вратаря на "червените" - Густаво Бусато, особено през първото полувреме. Освен това "армейците" отново не убедиха с представянето си и допуснаха второ последователно поражение в елита.

Славия се намира на седмото място във временното класиране със точки, а тимът от Борисовата градина заема позиция със скромните 3 пункта. На 25 август (неделя) "белите" ще имат гостуване на ЦСКА 1948, докато "армейците" ще бъдат гости на Арда Кърджали ден по-рано.

„Белите“ наложиха волята си още в началото, когато Галин Иванов стрела от въздуха, но Густаво Бусато бе на точното място в точното време и спаси домакините от сигурен гол. В 13-та минута нещата на таблото се промениха. Иван Турицов извърши нарушение срещу Карл Фабиен и Волен Чинков посочи бялата точка. Зад вратата застана Иван Минчев и със силен изстрел матира бразилския вратар за 1:0.

Момчетата на Загорчич не спряха дотук и продължиха да търсят втори гол. Първо Владимир Николов излезе на добра позиция, но отново Бусато улови, а след това бразилецът отрази удар и на Иванов. До края на полувремето резултатът остана непроменен.

"Червените" опитаха да отвърнат на удара, но опасните атаки пред тяхната врата идваха една след друга, а "белите" на два пъти пропуснаха да удвоят след пропуски на Куентин Зеедорф и Иванов.

"Армейците" дадоха признаци на живот чрез Матиас Фаетон, Браян Кордоба и Годуин Коялипу, които имаха шансове да поставят равенството на таблото. Постепенно темпото спадна и крайният резултат остана непроменен до последния съдийски сигнал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дяволското пръскало измести Райското като най-висок водопад на България
Дяволското пръскало измести Райското като най-висок водопад на България
Сушата в Европа унищожава земеделската реколта и вдига цените на храните
Сушата в Европа унищожава земеделската реколта и вдига цените на храните