НОВИНИ

Славия мина през Ботев Враца

Лудогорец Славия
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 30.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия се изкачи на третото място в класирането на Първа лига. „Белите победиха с 1:0 Ботев Враца на собствения си стадион в квартал „Овча купел“.

След три равенства и една загуба Славия отново записа успех в първенството. В герой за „белите“ в мача от 13-ия кръг се превърна Иван Минчев, реализирал малко преди почивката.

Ботев Враца обаче имаше тежката задача да се справя с човек по-малко след 32-ата минута. Чавдар Ивайлов беше изгонен с директен червен картон, заради грубо нарушение срещу Емил Виячки. Благодарение на ВАР системата съдията Ивайло Ненков взе решението, въпреки че преди това беше показал само жълт картон. Пострадалият играч на Славия не успя да продължи срещата.

Единственият гол в двубоя дойде в 43-ата минута. Георги Вълчев асистира на Иван Минчев, а той с точен удар реализира за 1:0.

През втората част на мача Тони Тасев удари в лицето Валери Христов, като реферът показа само жълт картон на провинилия се играч.

Славия вече е с 23 точки, колкото има и ЦСКА на второто място с 4 мача по-малко. Ботев Враца е с 11 пункта на 12-ата позиция. Лидер е Лудогорец с 27 точки от 10 изиграни срещи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотното представяне на Кристиян Николов в Белград продължава
Страхотното представяне на Кристиян Николов в Белград продължава
Хелоуин на Женския пазар (Снимки)
Хелоуин на Женския пазар (Снимки)