НОВИНИ

Славия надигра Царско село в голов спектакъл

Славия
Снимка: ПФК Славия
bnt avatar logo
от БНТ
14:54, 20.11.2021
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Славия победи Царско село с 5:2 в столичното дерби от 15-ия кръг на родния елит. За победителите най-резултатен бе Тони Тасев с 2 попадения. Емил Стоев, Радослав Кирилов и Питър Макрилос също се разписаха за "белите". Лъчезар Балтанов и Мартин Кавдански бяха точни за "царете".

Възпитаниците на Любослав Пенев наложиха домакински натиск, който се отплати в 9-ата минута. Лъчезар Балтанов даде преднина на тима си, след като засече с глава центриране от корнер на Лукаш Диаш.

Авансът им в срещата не продължи дълго, защото гостите възобновиха равенството в ответната атака. Само 104 секунди по-късно Тони Тасев отправи удар от малък удар, а стражът на домакините Янко Георгиев не успя да реагира навреме и топката попадна във вратата му.

В 18-ата минута голмайсторът на “белите” отново се опита да изненада противниковия вратар с изстрел от пряк свободен удар, отново от малък ъгъл. Този път 33-годишният футболист се намеси по-добре, като изби топката в горната греда, за да спаси удара.

Само 2 минути по-късно играчите на Златомир Загорчич стигнаха до пълен обрат. Емил Стоев бе изведен сам срещу вратаря от Дарко Тасевски и нападателят направи резултата 2:1 с хладнокръвен прехвърлящ удар.

В следващата атака Меси Мезу имаше добра възможност да изравни, след като се озова сам срещу вратаря, но стреля неточно.

След почивката гостите увеличиха преднината си в 59-ата минута. Янко Георгиев изби центриране, което попадна право в краката на Радослав Кирилов. Той шутира, докато вратарят още бе на тревата и покачи аванса на своя тим.

В 74-ата минута “царете” отново стигнаха до гол. При разбъркване в наказателното поле след корнер капитанът Мартин Кавдански бе най-съобразителен и изпрати топката във вратата на Светослав Вуцов от непосредствена близост.

В следващото нападение Славия върна преднината си от 2 попадения. Бърза контраатака на гостите завърши с удар на Радослав Кирилов извън наказателното поле. Янко Георгиев изби удара в краката на Питър Макрилос, който се разписа на празна врата.

До края на срещата имаше време за още един гол за “белите”. Резервата Дилян Георгиев повали на земята Тони Тасев в собственото си наказателно поле и съдията отсъди дузпа. Самият Тасев застана зад бялата точка и отбеляза 11-метровия наказателен удар, за да оформи крайния резултат - 5:2.

Славия заема 3-ата позиция в класирането с актив от 26 точки, но е с мач повече от 4-ия Ботев Пловдив, който е с точка по-малко. Царско село е последен с 10 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна транспортирането на машините за гласуване на балотажа в Пловдивска област
Започна транспортирането на машините за гласуване на балотажа в Пловдивска област
Турция връчи нота на България заради проверките на турско-българската граница
Турция връчи нота на България заради проверките на турско-българската граница