НОВИНИ

Славия победи Хебър в първата си контрола от зимната подготовка

славия победи хебър първата контрола зимната подготовка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 13.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия постигна победа в първата си приятелска среща по време на зимната пауза. На стадион "Бенковски" в Пазарджик "белите" се наложиха с 3:1 като гости срещу втородивизионния Хебър.

Жуниор Мапуку откри резултата след 55 секунди игра, вкарвайки топката в опразнената врата след успоредно подаване по земя на Кристиян Добрев във вратарското поле на домакините.

В осмата минута Тони Тасев пропусна дузпа и не можа да удвои аванса в полза на "белите", след като Добрев беше фаулиран в наказателното поле на Хебър.

В 28-ата минута на мача Тасев се реваншира за неточността си от бялата точка и реализира второто попадение във вратата на домакините след груба грешка на защитата. Три минути по-късно Тодор Чаворски отбеляза почетния гол за Хебър.

През втората част на двубоя Златомир Загорчич изпробва в игра изцяло експериментален състав, в който личаха имената на няколко от юношите на клуба. Новите попълнения Христо Попадийн и Йон Бакеро бяха в титулярния състав, докато Александър Иванов се появи на терена от резервната скамейка след почивката.

В 58-ата минута Октай Хамдиев от Хебър пропусна дузпа, стреляйки в гредата.

Три минути преди края на двубоя юношите Наско Кехайов и Кристиян Стоянов направиха добра комбинация и Александър Иванов фиксира крайния резултат 3:1 за Славия.

На 15 януари воденият от треньора Златомир Загорчич състав ще замине на лагер в Турция, където ще бъдат изиграни още шест контролни мача.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров подава оставка
Сотир Цацаров подава оставка
Доживотен затвор за бивш сирийски полковник, обвинен в убийство и изнасилване
Доживотен затвор за бивш сирийски полковник, обвинен в убийство и изнасилване