НОВИНИ

Славия победи шампиона на Словения

славия победи хебър първата контрола зимната подготовка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 30.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия най-накрая намери правилния път в контролите си от подготвителния лагер в Турция.

След трите поредни загуби, които инкасираха, днес "белите" надделяха с 3:2 над шампиона на Словения - Мура.

Съставът на Златомир Загорчич откри резултата още в 4-ата минута на срещата. Дълго подаване от страна на бранител на Славия изведе Радослав Кирилов зад отбраната на "черно-белите". Националът на България подаде към Йон Бакеро, който нахлу в наказателното поле и центрира към Кирилов, който изпревари вратаря Залокар и с удар от въздуха прати топката във вратата на Мура за 1:0.

Словенският шампион възстанови равенството в 9-ата минута. Бобичанец центрира от фал в наказателното поле на Славия, където непокритият Кай Ципот с едно докосване прати топката във мрежата зад Светослав Вуцов.

Три минути след това българите отбелязаха второ попадение. Радослав Кирилов получи подаване в пеналтерията на символичните гости и центрира успоредно по земя, топката се отби в страничната греда, а при добавката Йон Бакеро се разписа за 2:1.

В 15-ата минута Мура за втори път в мач стига до изравняване. Иван Минчев от състава на Славия не успя да изчисти топката пред наказателното поле и я прати в краката на Томи Хорват, който с фалцов изстрел от дъгата на пеналтерията прати кълбото в долния десен ъгъл на Вуцов.

Четири минути по-късно столичани получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Кристиян Добрев в наказателното поле на Мура. С изпълнението от бялата точка се нагърби Иван Минчев, който прати топката във вратата и се реабилитира за грешката си при втория изравнителен гол на словенците.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама братя станаха шампиони на държавното по борба при юношите
Двама братя станаха шампиони на държавното по борба при юношите
Исторически триумф: Надал спечели рекордна титла от Големия шлем
Исторически триумф: Надал спечели рекордна титла от Големия шлем