Славия ще кръсти стадиона си „Александър Шаламанов“

от БНТ
09:14, 26.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
напусна великият александър шаламанов
Снимка: БФС
Слушай новината

Славия ще кръсти стадиона си "Александър Шаламанов". Това обяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов пред списание "Спринт". Легендарният български футболист почина на 80-годишна възраст.

„Шаламанов е знамето на „Славия“ в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се. Остана верен на Славия до сетния си дъх. Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват. Пример за това що е славизъм! Заради всичко това е приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола в България“.

„Шами буквално е знамето на Славия защото е единственият, чийто лик е извезан, повтарям – извезан, върху знаме, което се вее по трибуните през 60-те и 70-те години на миналия век. Разговаряхме дълго по въпроса за евентуалното ново име на стадиона с Николай Кръстев, който преди 8 години написа историята на Славия. Категоричен съм, че Шаламанов е събирателен образ на всичко най-добро, което може да даде футболът на младите. Затова и занапред стадионът ще носи неговото име. Призовавам славистите да приемат новото име на стадиона като благодарност към Александър Шаламанов за всичко, което е направил за Славия и за славизма, за българския футбол и българския спорт. И като едно обещание на нас, славистите, че ще го помним вечно - самият него и това, което е направил", каза президентът на „белите“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съвременно училище: 3D-принтер, дрон и ТВ-студио за децата от 134-о СУ в София
Съвременно училище: 3D-принтер, дрон и ТВ-студио за децата от 134-о СУ в София
Ердоган се отказа да експулсира западни дипломати
Ердоган се отказа да експулсира западни дипломати