НОВИНИ

След 20 години пауза Венеция отново е част от Серия "А"

години пауза венеция отново част серия
bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 28.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Съставът на Венеция се превърна в третия отбор, който спечели промоция за италианската Серия "А" и от следващия сезон ще играе в най-високото ниво на италианския футбол.

Това стана факт, след като тима от едноименния град завърши 1:1 срещу Читадела в мача реванш от финалния плейоф за промоция. Така с общ резултат 2:1 футболистите на Паоло Занети ознаменуваха завръщането си в Калчото след пауза от 20 години.

Двубоят обаче не започна по най-добрия начин за домакините от Венеция, които изостанаха в 26-та минута след попадение на Федерико Проя.

Десет минути по-късно ситуацията на "крилатите лъвове" се усложни, тъй като Паскуале Мацоки беше изгонен за два бързи жълти картона.

Въпреки това, домакините успяха да задържат този резултат, който според регламента също ги устройваше. Все пак в 93-та минута Рикардо Бокалон изравни резултата, подпечатвайки завръщането на Венеция в Серия "А" за първи път от сезон 2001/02.

Така "крилатите лъвове" се присъединиха към Емполи и Салернитана, които си осигуриха промоция още след края на редовния сезон. Тези три тима ще заменят изпадащите Парма, Беневенто и Кротоне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин с второ ново попълнение
Пирин с второ ново попълнение
Нито една от фирмите, получили кредити от ББР, не дойде на изслушването при Петков
Нито една от фирмите, получили кредити от ББР, не дойде на изслушването при Петков