НОВИНИ

След агресията срещу екип на БНТ в Сърбия: Двама от нападателите са извикани за разпит

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 15.06.2022
6575
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Екипът на предаването за разследваща журналистика "Следите остават" беше нападнат в Босилеград по време на снимки за замърсяването на околната среда в пограничните региони.

Нападнаха с камъни екипа на "Следите остават" в Сърбия

Няма пострадали от екипа, а техниката е с минимални щети, заяви за "Денят започва" водещият и продуцент на предаването Богдана Лазарова.

Екипът късно снощи е успял да се прибере на българска територия, в Кюстендил.

"Снимахме на територията на Сърбия с официално разрешение от властите. Приближавахме се по държавен път към мината, но на 40 - 50 метра преди входа на мината ни посрещна управителят Миодраг Михайлович с 4 - 5 души от неговите и директно започнаха да хвърлят големи камъни, от по 10 см големи, да се целят в главите ни, по техниката, с викове: "Махайте се, ще ви убием", разказва Лазарова.

Конфликтът, по думите ѝ е бил доста сериозен. Тя благодари на генералния ни консул в Ниш Димитър Цанев, който е пристигнал на място, много бързо и е оказал съдействие на екипа. С негово съдействие е пусната жалба в полицейско управление на града.

Докато са били на място, за да дадат показания, са извикани двама от нападателите. Прокурорът е образувал производство и са започнали разпити.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наблюдаваме феномена "ягодова суперлуна"
Наблюдаваме феномена "ягодова суперлуна"
България с уникални трофеи на ловното изложение в Дортмунд
България с уникални трофеи на ловното изложение в Дортмунд