НОВИНИ

След инцидента в Кърджали: Няма повдигнати обвинения на задържаните заради рухналия таван

Трима от пострадалите са в болница под наблюдение

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:09, 07.08.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Трима души са в болница, а други 17 пострадаха, след като рухна таван на луксозен сватбен салон в Кърджали. Инцидентът стана по време на тържество с 300 поканени гости. Около 150 от тях били в залата, когато таванът се срутил.

Пострадалите, които са в болница са в добро състояние и са оставени там под наблюдение, вероятно скоро ще бъдат изписани. Ще им трябва обаче време, за да преодолеят стреса, тъй като ситуацията там е била доста драматична.

"Все още шокът не е преминал. Малко ми е неадекватно състоянието. Трагедията беше голяма. Ние бяхме от първите, тъй като трябваше да подготвим техниката и като оркестър да сме подсигурили всичко да е наред. Интензивно обаче започна да вали и след пороя таванът започна целия да окапва и неочаквано пропадна. Кой където можа, хукна да бяга и се спасихме", разказа Орхан Тахир, един от свидетелите на инцидента.

Тримата собственици на сватбения салон бяха задържани за 24 часа, те вече са освободени. Районната прокуратура в Кърджали наблюдава досъдебното производство за рухналия таван.

"По отношение на трите лица, които бяха задържани по Закона за МВР, все още няма повдигнати обвинения, тъй като разследването е на твърде ранен етап. Вчера беше извършен разпит на над 70 лица в качеството на свидетели. Беше изискана документация във връзка с пускането на обекта в експлоатация през 2020 г., както и със стопанисването му", каза Петя Чотрова от Районната прокуратура в Кърджали.

Ако се установят данни за извършени престъпления от длъжностни лица или други лица, ангажирани в строителния процес, както и за ползването на обекта, те ще бъдат привлечени под наказателна отговорност. До две месеца ще бъдат изготвени и експертизи, които да установят каква е точната причина за случилото се в сватбения салон.

Вижте повече в прякото включване на Цанка Семерджиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добро утро, Париж! - 07.08.2024 г.
Добро утро, Париж! - 07.08.2024 г.
Дерменджиев: Чака ни много труден двубой в Разград
Дерменджиев: Чака ни много труден двубой в Разград