НОВИНИ

След среща с премиера: Отпускат се 82,5 млн. лв. за животновъдство

Александър Марков
от Александър Марков
15:16, 03.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
среща премиера отпускат 825 млн животновъдство

Помощта от страна на правителството е за подобряване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили кредитите си и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID-19. За тези пари ще бъде поискана нотификация от ЕК.

В рамките на разговора премиерът Борисов добави, че са осигурени също 26 милиона лева за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби заради сушата. Министър-председателят подчерта, че в момента се обмисля подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

"Сушата е по цяла Европа. Виждате там реколтата никога не е била толкова малка. Затова се учудвам на тези, които вместо толкова настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват“, каза министър-председателят.

По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от "Фонд Земеделие“ въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора.

Бойко Борисов: На практика тия 56, 5 милиона ще ви подкрепим, тъй като имаме такъв инструмент, след като веднага, днес пускаме нотификацията, и съответно ще ги осигурим през Министерски съвет. Учудвам се на тези, които толкова настоятелно, вместо да търсят национално съгласие, как да преодолеем зимата, приказват...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Узбекистанец заплаши да взриви бомба в бизнес център в Киев, задържаха го
Узбекистанец заплаши да взриви бомба в бизнес център в Киев, задържаха го
Илия Груев не е вече помощник-треньор на Вердер
Илия Груев не е вече помощник-треньор на Вердер