НОВИНИ

След Зидан и Мбапе, и Гризман с восъчна фигура в музея "Гревен"

гризман донесе точки атлетико мадрид дома атлетик билбао
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 27.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Восъчната статуя на световния шампион от 2018 г. Антоан Гризман ще може да се види от вторник, 7 март, в парижкия музей, пише Le Parisien.

Фигурата на френския национал и играч на Атлетико Мадрид ще бъде сред тези на Краля на футбола - Пеле, Килиан Мбапе, Зинедин Зидан, Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович.

Поставянето на восъчната фигура на Гризман е било предвидено още през 2020 г., но е било отложено от Covid пандемията, а след това и заради световното първенство в Катар, обясняват от изданието.

„Неговото представяне на световното беше брилянтно и повече от похвално. В Катар Гризман оглави класацията по асистенции за френския национален отбор, изпреварвайки Тиери Анри. Така че играч от такова ниво заслужава своето място в музея Гревен, наред с други известни играчи и спортисти. Освен че е изключителен играч, Антоан Гризман е добър човек ”, обясняват от изветния музей на восъчните фигури в Париж в прессъобщението си.

От Le Parirsen отбелязват, че Гризман със сигурност ще бъде представен с фланелката на отбора на Франция, но гадаят с каква прическа ще бъде неговата фигура. 31-годишният футболист често променя цвета на косата си, като в момента тя е боядисана в розово.

„Бяха необходими шест месеца, за да се създаде образа на Антоан Гризман, който изпитваше голямо удоволствие да участва във всеки етап от създаването на своята фигура заедно с екипа на музея и на скулптора Стефан Барет. Започнахме работа още през февруари 2020 г. в Барселона”, уточняват от музея "Гревен".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай планира да доставя дронове на Русия
Китай планира да доставя дронове на Русия
Награди за гражданска доблест - отличават доброволците ни в Турция и Сирия
Награди за гражданска доблест - отличават доброволците ни в Турция и Сирия