НОВИНИ

Следващият съперник на Григор в Индиън Уелс: Мразя този турнир

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:56, 11.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
следващият съперник григор индиън уелс мразя турнир
Слушай новината

211-сантиметровият американец Райли Опелка изживява едни от най-добрите дни в кариерата си като професионален тенисист като само преди около месец той достигна до 1/8-финалите на US Open и също така се изкачи до рекордното за него 19-то място в световната ранглиста.

Тази вечер гигантът от Мичиган ще излезе срещу нашата първа ракета Григор Димитров в двубой от 3-ия кръг на турнира от сериите Мaстърс 1000 в Индиън Уелс.

Двубоят беше поставен втори в програмата на централния корт и се очаква да започне след 22:30 часа българско време.

Броени часове преди Опелка и Димитров да се появят на корта обаче американецът направи интересно разкритие за това как се чувства по време на надпреварата в щата Калифорния.

24-годишният Опелка сподели, че мрази турнира в Индиън Уелс, тъй като той е съпътстван от твърде много фотосесии, които според него оставят тениса на заден план.

"Това е турнирът, който най-малко харесвам. 128 момчета, 128 момичета. Красиво събитие. Просто всеки бранд се нуждае от фотосесия и нямаш време да тренираш. Има фотосесии, които продължават по 4-5 часа и си напълно изтощен. Тенисът е на второ място. Мразя го", сподели Опелка пред списание "Tennis Inside".

Думите на американеца може би разкриват и до голяма степен причините за слабото му представяне в Индиън Уелс през годините. Всъщност, победата му срещу Таро Даниел в 1-ия кръг тази година беше дебютен успех за него в надпреварата, в която той участва неизменно от 2017 година.

За Григор Димитров турнирът в калиифорнийската пустиня също не е от най-успешните, като българинът никога не е преминавал отвъд 3-ия кръг.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъдиха Нобеловата награда за икономика
Присъдиха Нобеловата награда за икономика
Мощно земетресение с магнитуд 7,0 удари Аляска
Мощно земетресение с магнитуд 7,0 удари Аляска