Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Служителите на затворите подкрепят действията на правосъдното министерство след откритите нарушения

от БНТ
16:29, 14.06.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
голям протест служителите затворите
Слушай новината

След изнесената от правосъдния министър Надежда Йорданова информация за сериозни нарушения в обществените поръчки за затворите, синдикатът на служителите на затворите обяви подкрепа за извършените проверки и действията на министерството.

"По повод на предоставената от Министъра на правосъдието г-жа Надежда Йорданова и нейният екип информация, пред медиите днес, за пороци при сключването на обществени поръчки в ГДИН, Управителният съвет на Синдикат на служителите в затворите в България изразява безусловна подкрепа за предприетите от Министерството на правосъдието действия по разкриване, доказване и предотвратяване на корупционни практики на всички нива в ГДИН. Случващото се е доказателство за необходимостта от общи действия и усилията ни, като организация да обърнем внимание на случаите на корупционни практики, независимо от къде се проявяват те - от страна на администрацията или от служителите от надзорно – охранителния състав и да се предприемат действия за изкореняване на слабостите. Това е правилният път и ние, като организация, сме решени да подкрепим всички действия на Министерството на правосъдието, съдействайки с възможностите, които имаме и принципната подкрепа, която изразяваме по тази тема", пишат от синдиката в позиция до медиите.

Сред най-фрапиращите, по думите на министър Йорданова случаи, са договори за дезинсекция и доставяне на храни в затворите у нас.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
15-годишен е задържан за убийството на възрастна жена в Ловеч
15-годишен е задържан за убийството на възрастна жена в Ловеч
Извършителят на палежа в Битоля е пуснат на свобода
Извършителят на палежа в Битоля е пуснат на свобода