НОВИНИ

Смениха ръководствата на тотото и Национална спортна база

Министерство на младежта и спорта лого
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 24.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева смени ръководствата на Български спортен тотализатор и Национална спортна база.

За изпълнителен директор на ДП „Български спортен тотализатор“ е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност „Финансов контрол“. Иванов е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

За членове на управителния съвет са назначени Таня Андреева, Галина Чернева, Гея Колекчова и Радослав Щербаков.

ДП „Български спортен тотализатор“ е основен стълб на финансирането на спорта. Той трябва да се ръководи професионално, а в условията на монополна среда, която законодателят е създал, се очаква чувствително увеличение на приходите, както и оптимизиране, целесъобразност и пълна прозрачност при разходите, коментират от министерството.

„В управлението, както и в спорта, аз имам високи очаквания и смятам, че приходите за федерации и клубове трябва да бъдат много по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят“, заяви министър Весела Лечева.

За изпълнителен директор на „Национална спортна база“ ЕАД е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в „Академика 2011“ ЕАД.

Подробности по темата четете ТУК

В Съвета на директорите са назначени Данаил Димов, Виктор Попов, гимнастикът Йордан Йовчев и Мартин Арсов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева смени ръководството на тотото и Национална спортна база
Весела Лечева смени ръководството на тотото и Национална спортна база
Водата в Своге и три села в района все още не е годна за пиене
Водата в Своге и три села в района все още не е годна за пиене