НОВИНИ

София излиза от областите с най-висока заболеваемост

софия излиза областите висока заболеваемост
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 30.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

През изминалата седмица над 12 000 души са излекувани от COVID-19. София излиза от областите с най-висока заболеваемост. Лечебните заведения са обезпечени с необходимите медикаменти и защитни облекла. Подготвя се националният ваксинационен план.

Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, което свика министър-председателят Бойко Борисов с членове на правителството.

Здравният министър подчерта още, че след въвеждането на разширените противоепидемични мерки, за миналата седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070.

Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и намаляване на натиска върху здравната система, а в София той бе доста сериозен. В национален план е осигурена пълна обезпеченост с лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.

Премиерът Борисов разпореди планът за ваксинация да бъде изготвен максимално бързо, като подчерта, че ваксините са доброволни и безплатни за българските граждани. Обмисля се стартиране с рисковите групи и работещите на първа линия.

Борисов свика работна среща за мерките в подкрепа на бизнеса и гражданите

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромни сътресения в ЧФР Клуж преди домакиството на ЦСКА в Лига Европа
Огромни сътресения в ЧФР Клуж преди домакиството на ЦСКА в Лига Европа
Наполи разгроми Рома в памет на Марадона
Наполи разгроми Рома в памет на Марадона