Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

София – с първи Google сертифициран учител

от БНТ
13:55, 11.11.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Още
софия ndash първи google сертифициран учител
Снимка: Pixabay

София има своя първи Google сертифициран учител, след като Ади Конедарева от II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” получи признание от световния гигант, съобщиха от Столична община.

Сертифицираните от Google за трейнъри подпомагат други учители в усвояването на работата с инструментите в дигитална облачна среда, като им дават възможност да правят своите уроци по-ефективни, да получават по-добри резултати и да развият своите лидерски умения.

За да запазят статута си, учителите трябва да водят поне по 12 обучения на година и да споделят идеи и ресурси с общността на Google трейнърите.

Ади Конедарева заслужи признанието само две седмици след като II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” беше обявена за първото в столицата и второ в Централна и Източна Европа Google референтно училище на онлайн събитие с участието на Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Генчо Керезов, заместник-кмет по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община, Марк Санс Лопес, директор направление “Образование” в Google за Южна, Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, д-р Ваня Кастрева, началник РУО - София-град и др.

Втора английска езикова гимназия е едно от 16-те столични училища, които са включени в пилотната програма по идея на кмета Йорданка Фандъкова за “Училище в облака“, която общината финансира и реализира заедно РУО – София и“Център за творческо обучение“.

“Училище в облака“ развива използването на дигитални технологии в образованието. Това е и първата общинска програма за внедряване на модела “Едно към едно“ в общински училища. Целта е да се развие успешно и да бъде приложен в повече училища, което да бъде път към тяхната дигитална трансформация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лошата серия на Даниел Иванов продължава
Лошата серия на Даниел Иванов продължава
Доминик Тийм е спортист №1 на Австрия
Доминик Тийм е спортист №1 на Австрия