Софийската районна прокуратура води разследване срещу Владимир Каролев

от БНТ
10:18, 25.03.2020
Чете се за: 00:39 мин.
софийската районна прокуратура води разследване владимир каролев

Софийската районна прокуратура води разследване срещу Владимир Каролев.

Вчера следобед икономистът Владимир Каролев беше задържан в Разлог, тъй като е нарушил задължителната карантина. От Районната прокуратура в града казаха за БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда.

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура.

Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината. Каролев не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. На фейсбук страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

Отново на фейсбук страницата си икономистът поясни, че двама полицейски служители са го търсили в офисите му в София, не са успели да го намерят, след което е открит в Разлог, където е разпитан и задържан за 24 часа. Икономистът е категоричен, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Служители на МВР-Враца оказаха съдействие на закъсали в преспи леки автомобили
Служители на МВР-Враца оказаха съдействие на закъсали в преспи леки автомобили
Във Варна забраниха на екипажите да напускат корабите си
Във Варна забраниха на екипажите да напускат корабите си