НОВИНИ

Соня Йончева ще пее в Античния театър в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 24.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Култура

Соня Йончева ще пее на сцената на Античния театър в родния си Пловдив. Утре световното сопрано ще представи програма за ценителите на оперната класика, но и на по-популярни жанрове.

"Нямам куража да застана пред вас като недостъпна оперна дива, а като пловдивчанката Соня, дошла да ви попее", каза Соня Йончева.

С тази нагласа световната звезда се завръща в родния си град след дълго отсъствие, за да представи необичайно разностилна програма, с която се надява да вдъхне надежда на сънародниците си в разгара на настоящия здравен и икономически смут.

"Не съм политик, не съм човек, който има медийно влияние, така че какво мога да направя за тях? Мога да пея за тях, да се доближа, да ги накарам да се почувстват с по-силен български дух", каза Йончева.

Затова във втората част от концерта ще звучат предимно български композиции, някои от тях далеч от класическия репертоар. Първата част ще е посветена на солидния оперен репертоар.

"Музиката, която звучи, е нещо свръхнематериално, което може да подбуди духа, но в същото време разбужда и логиката на човека", каза Йончева.

Да дава изява на по-млади колеги е кредо на примата и след кастинг тя избра на античната сцена да пее и 26-годишният бас Божидар Божкилов. Концертът е част от фестивала "Опера Оупън".

Автор: Владислав Севов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават протестите в страната, автошествие във Велико Търново
Продължават протестите в страната, автошествие във Велико Търново
Републиканците официално номинираха Тръмп за кандидат президент
Републиканците официално номинираха Тръмп за кандидат президент