НОВИНИ

Сорана Кърстя спря Сабаленка на четвъртфиналите в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 30.03.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
сорана кърстя спря сабаленка четвъртфиналите маями
Слушай новината

Румънската тенисистка Сорана Кърстя се класира за полуфиналите на турнира от сериите WTA 1000 в Маями, след като елиминира в два сета шампионката от Australian Open Арина Сабаленка.

Кърстя се наложи с 6:4, 6:4 и по този начин затвърди добрите впечатления от играта си отпреди две седмици в Индиън Уелс, когато достигна до четвъртфиналите.

Двубоят започна по мечтан начин за румънката, която осъществи пробив в самото начало и поведе с 2:0. Сабаленка намери начин да изравни резултата при 4:4, но още в следващия гейм белорускинята отново загуби подаването си, позволявайки на Кърстя да поведе с 5:4. Сервирайки за сета, бившата №21 в света не срещна трудности и по този начин сложи точка на спора в първата част.

Вторият сет се разви по почти идентичен начин, след като Сорана Кърстя поведе с ранен пробив, но този път Сабаленка стигна до равенството още при 2:2. Впоследствие обаче световната №2 отново допусна да бъде пробита в седмия гейм, което позволи на румнъката да поведе с 4:3. При 5:4 в нейна полза Кърстя сервираше за мача и въпреки че изостана с 15:40 тя спечели следващите четири разигравания, за да стигне до крайния успех в срещата след близо час и половина игра на корта.

С успеха си Кърстя се класира за едва втория си полуфинал на турнир от подобна категория, като първият подобен случай датира от 2013-а година, когато тя достигна до финала на Роджърс къп в Торонто, Канада.

В спор за място на финала в Маями пък румънската тенисистка ще се изправи срещу победителката от двубоя между Екатерина Александрова и Петра Квитова, които играят тази вечер.

Другата финалистка в турнира пък ще бъде определен в сблъсъка между шампионката от Индиън Уелс преди две седмици Елена Рибакина и световната №3 Джесика Пегула.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаният в Белгия българин не е познат на полицията
Задържаният в Белгия българин не е познат на полицията
Засилен контрол на вноса на агнешко и яйца за Великден
Засилен контрол на вноса на агнешко и яйца за Великден