НОВИНИ

Спартак Варна и ЦСКА 1948 поделиха точките след страхотна драма и шест гола за едно полувреме

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:52, 03.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
спартак варна цска 1948 поделиха точките страхотна драма шест гола едно полувреме
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборите на Спартак Варна и ЦСКА 1948 завършиха наравно 3:3 в безспорно един от най-драматичните двубои през този сезон в Първа лига, който се изигра на стадион "Спартак" в морската ни столица.

След нулево първо полувреме втората част се превърна в един истински спектакъл, в който зрителите станаха свидетели на цели шест попадения, а определено домакините могат да съжаляват повече за този развой, тъй като имаха преднина при 2:0 и дори вкараха гол за 3:2 в добавеното време на срещата, но дори това не беше достатъчно за успеха.

Всичко започна в 58-атa минута, когато "соколите" излязоха напред чрез Луан Да Силва, който се възползва от асистенция на Румен Руменов, а в 70-ата минута Евандро удвои преднината на своя тим с удар от близка дистанция.

Гостите от ЦСКА 1948 върнаха едно попадение в 76-ата минута чрез Елитон, който беше точен с глава след центриране от ъглов удар, а буквално в следващата атака на "червените" се стигна и до равенството, след като Роберто Хименес си отбеляза автогол.

Въпреки че пропиляха два гола гола аванс, футболистите на Спартак Варна намериха сили отново да поведат в резултата в началото на добавеното време на двубоя, когато Евандро реализира второто си попадение в срещата след чудесна асистенция на Лирой Микелс.

Секунди след подновяването на играта обаче отбраната на "соколите" капитулира при една силно изритана напред топката, която стигна до Елитон, който я отклони с глава към Георги Русев, а с изстрел от движение българският национал оформи крайното 3:3.

По този начин Спартак Варна остава на последното 16-о място в класирането с 27 точки, докато ЦСКА 1948 запазва 3-а позиция с 59 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елин Топузаков: Няма да се откажем от 3-ото място, не подценяваме Септември
Елин Топузаков: Няма да се откажем от 3-ото място, не подценяваме Септември
Пожар горя в апартамент в центъра на Пловдив, няма пострадали (СНИМКИ)
Пожар горя в апартамент в центъра на Пловдив, няма пострадали (СНИМКИ)