НОВИНИ

Спартак Варна представи новия старши треньор Валентин Илиев и обяви целта - завръщане в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:17, 12.06.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
спартак варна представи новия старши треньор валентин илиев обяви целта завръщане първа лига
Слушай новината

Ръководството на Спартак Варна представи официално новия наставник на тима Валентин Илиев, който заменя на поста Димитър Димитров-Херо, който напусна тима след изпадането във Втора лига.

В първото си изказване пред медиите Илиев, който за последно води дубъла на ЦСКА 1948, сподели, че осмина от футболистите от края на изминалия сезон ще останат при "соколите" и допълни, че целта пред клуба е да изгради боеспособен отбор.

Бившият футболист разкри още, че варненци в момента работят и по селекцията за новия сезон.

"В момента имаме осем играчи от предишния отбор на Спартак 1918 Варна, сред тях е и Ромееш Ивей. Като цяло това ще бъде основата, върху която ще се опитаме да изградим един боеспособен отбор. Длъжни сме да го направим, защото не само градът и феновете, а и клубът го заслужава. На база на това, което имаме като основа от налични футболисти, със сигурност ще трябва да имаме нови футболисти в защитния вал, халфовата линия и в нападение", започна Илиев.

"Трудно е, времето е малко, но аз не съм песимист и вярвам, че за първия официален мач ще имаме боеспособен отбор. На хората, към които сме се насочили, сме дали малко време да обмислят нашето предложение. Аз, като старши треньор, съм изявил желание те да бъдат част от нашия отбор. Ако съумеем да привлечем всички, които сме набелязали и преговаряме, с тях определено ще допадне начинът, по който искам аз да играем", допълни той.

В щаба на Валентин Илиев ще има двама помощници в лицето на Любен Любенов и Михаил Цоков. Той е работил с двамата и им има пълно доверие. Кондиционен треньор ще бъде Ангел Павлов, а треньор на вратарите - Христо Николов.

"Важно е да станат целите, никога не съм разделял футболистите на българи и чужденци, за мен е много важно кой ще бъде отдаден на каузата. Ние трябва да сме убедени в едно – гаранция в този живот не можеш да имаш никога за нищо, но ти трябва да си убеден и да дадеш всичко необходима, за да направиш нещата възможни и да вярваш в това, че те са възможни. Това ще бъде нашата цел и визия за работата", заяви новият наставник на Спартак Варна.

"Соколите" започват подготовка за новия сезон тази сряда (14 юни), а следващия понеделник (19 юни) тима заминава на лагер в Трявна, където ще изиграе контроли с Янтра, Лудогорец 2 и Етър.

Очакванията са варненци да представят отбора си за новия сезон на 8 юли, като президентът на клуба Павлин Николов разкри още, че освен връщането на тима в Първа лига той се надява дублиращият състав също да спечели промоция за Втора лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И областният управител на Благоевград поиска да напусне поста си
И областният управител на Благоевград поиска да напусне поста си
Кметът на Сунгурларе и заместничката му с обвинения в корупционно престъпление
Кметът на Сунгурларе и заместничката му с обвинения в корупционно престъпление