НОВИНИ

Специя охлади шампионските амбиции на Милан

специя охлади шампионските амбиции милан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 17.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от претендентите за титлата в Италия - Милан, допусна изненадващо домакинско поражение от Специя с 1:2 в двубой от 22-ия кръг на Серия "А".

"Росонерите" можеха да поведат в резултата в края на първата част чрез Тео Ернандес, но капитанът на домакините стреля в аут от дузпа за нарушение на стража на гостите Иван Проведел срещу Рафаел Леао.

В добавеното време на полувремето Милан откри головата си сметка в мача. Раде Крунич отне топката в своята половина и с далечно подаване опита да изведе Лео на стрелкова позиция. В опит да изчисти високата топка Димитрис Николау от Специя я засили право в краката на Леао, който напредна в наказателното поле и елегантно прехвърли Проведел за 1:0.

Малко след час игра съставът на Тиаго Мота възстанови равенството. Бастони комбинира с Даниеле Верде по левия фланг, нападателят на "белите" центрира остро в пеналтерията на "росонерите", където непокритият Кевин Агудело с едно докосване прати кълбото в мрежата зад Майк Майнан.

Крайното 2:1 в полза на Специя оформи Емауел Джеси в последните секунди на добавеното време на срещата с премерен изстрел по земя от границата на вратарското поле.

Така съставът на Стефано Пиоли не успя да се възползва от грешната стъпка на шампиона и временен лидер Интер и остава на второто място с актив от 48 пункта, на 2 пункта зад "нерадзурите".

В класирането тимът на Специя е 14-и с 22 точки актив.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 18 януари: Доц. Ангел Кунчев за здравните мерки и пандемията
"Денят започва" на 18 януари: Доц. Ангел Кунчев за здравните мерки и пандемията
ЦСКА поднови тренировките в Алания (ВИДЕО)
ЦСКА поднови тренировките в Алания (ВИДЕО)