НОВИНИ

Спешни медици излязоха да протестират и в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 10.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Освен в София спешни медици излязоха да протестират и в Бургас. Те се събраха пред спешния център на държавната болница в града. Там са служителите на Спешна помощ, които в момента не обслужват спешни сигнали, но имат подкрепата на всички свои колеги.

Недоволството е главно заради редицата неуредици в здравеопазването, най-вече от методиката на плащане на труда на работещите на първа линия в борбата с COVID-19 и затова, че не са получили бонуси за последните три месеца. Недоволстват и от струпването на линейки, което се получава пред триажния център на болницата в пиковите месеци на COVID-19.

"Никой не ни уведоми, пуснаха едни заповеди, едни критерии, които са крайно обидни за нашето съсловие и за нашите колеги. Ощетяват се отвсякъде, затова се стигна до протеста", заяви участник в протеста.

"В новата методика, поне това четох в интернет, пишеше, че 11 стотинки на минута с ковид пациент. Но то някой път не е гаранция, че като отидеш на обикновен случай няма да се окаже ковид. Напоследък така се случи два пъти - припаднали на улицата, после се оказва, че пациентите ги обслужваш, а те са с ковид", заяви участничка в проявата.

Относно повторния ковид тест, който трябва да се прави в болницата, от лечебното заведение обясниха в свое становище, че това се налага, тъй като тестовете, които се правят в линейката, не влизат в регистъра на РЗИ и нямат подпис и печат от лабораторния лекар.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП няма да подкрепи кабинет на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен
БСП няма да подкрепи кабинет на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен
Спешни медици протестират заради заплащането при работа с ковид болни
Спешни медици протестират заради заплащането при работа с ковид болни