НОВИНИ

Спирането на Симеоновския лифт: Взаимни обвинения на местната власт

Достъпът до Витоша - има ли решение за спрените лифтове

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:41, 19.05.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Взаимни обвинения си размениха настоящата и предишната местна власт в София заради спирането и на последния работещ лифт на Витоша - Симеоновският.

Преди два дни фирмата, която го стопанисваше, се отказа заради липса на резервни части и така столицата остана без нито една въжена линия към планината, защото и Княжевският, и Драгалевският не работят.

Предишните управляващи поискаха да бъде освободен от длъжност заместник-кметът по правни въпроси. Столичният кмет Васил Терзиев пое ангажимент до края на мандата му София да има поне един работещ лифт.

"Сега са на път да задръстят с автомобили и планината Витоша, затова че не са си свършили работата и не са направили нищо необходимо, което им е написано в договора. Желаем на 23 май да има извънредно заседание, на което да бъде изслушан кметът Терзиев и неговият екип", заяви Антон Хекимян, общински съветник, ГЕРБ-СДС.

"Общината има възможност да възстанови един от лифтовете - Драгалевския, но искаме да видим какви са възможностите за едно по-всеобхватно решение, което включва и другите съоръжения - Симеоновския и инфраструктурата горе в планината, така че да не бъде модернизирано нещо на парче. Ние, ако нямаме други възможности, смятаме, че и това би било голяма победа за софиянци", допълни кметът на София Васил Терзиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щутгарт отбеляза второто място в Бундеслигата с "впечатляващ футболен фест"
Щутгарт отбеляза второто място в Бундеслигата с "впечатляващ футболен фест"
Повече от 800 участници стартираха в Маратона на приятелството в Плевен
Повече от 800 участници стартираха в Маратона на приятелството в Плевен