НОВИНИ

Спират движението по част от бул. "Гоце Делчев" в София до 6 септември

bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 26.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
спират движението част бул гоце делчев софия септември
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

"Софийска вода" АД започва строително-монтажни работи на канализационния колектор под бул. "Гоце Делчев" на 28 юли 2021г. Очаква се те да продължат до 6 септември 2021 г.

За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района като изцяло ще спре движението по бул. "Гоце Делчев" между улиците "Петко Ю. Тодоров" и "Костенски водопад". Месец август е избран, за да се избегне силният трафик по булеварда и неудобството за живущите и МПС, съобщават от "Софийска вода".

Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. "България", ул. "Тодор Каблешков", ул. "Костенски водопад" и бул. "Гоце Делчев". Работата в участъка е належаща, поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък, се казва още в съобщението на дружеството.

Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини.

С предвидената ремонтно-строителна дейност от 28.07 до 6.09.2021 г. "Софийска вода" АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветана Пиронкова продължава да бъде №103 в света
Цветана Пиронкова продължава да бъде №103 в света
Диана Петкова не достигна полуфиналите на 200 метра съчетано
Диана Петкова не достигна полуфиналите на 200 метра съчетано