НОВИНИ

Спорен ремонт: Преасфалтират улица във Варна, без да подменят подземната инфраструктура

bnt avatar logo
от БНТ
07:13, 27.10.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Живеещи на ул. "Райко Даскалов" във Варна сигнализираха, че част от нея се преасфалтира, без да се подмени подземната инфраструктура. Хората казват, че това са пари, хвърлени на вятъра, защото не след дълго улицата ще бъде разкопана заради поредната водопроводна авария.

Живеещите в района отдавна чакат ремонта на улицата, защото от години тя е осеяна с дупки и е труднопроходима. Отсечката води към едно от най-натоварените кръгови кръстовища в града. По нея се движат много тежкотоварни коли и автобуси на градския транспорт. Хората недоумяват защо преди полагането на асфалта не са подменени водопроводът и захранващите кабели.

Светла Нонкова, един от специалистите на обекта, каза, че проектът не включва подмяна на подземната инфраструктура.

"Не знам дали има някакви комуникации, в какво състояние са, така че не мога да коментирам това. Не знам дали са съгласувани проектите. На нас ни е даден проект само за вертикалната планировка и ние изпълняваме", обясни тя.

От Община Варна заявиха, че ремонтът на улица "Райко Даскалов" включва преасфалтиране и подмяна на уличното осветление, но проектът не е съгласуван с ВиК-Варна. По време на ремонтните дейности се установява, че има проблеми с канализацията.

"Беше проведена среща, миналата седмица, с представители на ВиК дружеството. Към момента вече работят по отстраняване на тези проблеми. Сега очакваме смяна изцяло на водопровода на ул. "Райко Даскалов", за която говорим? Към момента не е предвидена подмяна на водопровода. В момента се ремонтират канализационните отклонения", каза Тихомир Тимов, ръководител на Отдел "Общинска инфраструктура" в община Варна.

Преасфалтирането на улици без подмяна на подземната инфраструктура е лишено от смисъл. За да бъде качествен ремонтът на пътната мрежа в града, е необходимо съгласуване на проектите между Община Варна и водоснабдителното дружество. Обратното означава пропилени средства, които плащаме ние данъкоплатците.

Вижте още в репортажа на Людмила Стоева

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров открива програмата на централния корт във Виена
Григор Димитров открива програмата на централния корт във Виена
Предлагат ново поскъпване на такситата в София
Предлагат ново поскъпване на такситата в София