НОВИНИ

Спортинг Лисабон отново е шампипон на Португалия след 19 години!

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:18, 12.05.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
спортинг лисабон отново шампипон португалия години

"Лъвовете" от Лисабон ознаменуваха своята 19-та шампионска титла след успеха им с 1:0 като домакин срещу Боавища в среща от 32-ия кръг на португалската Примейра Лига.

По този начин Спортинг събра 82 точки и два кръга преди края на шампионата вече е недостижим на върха в подреждането. Отборът от Лисабон има 8 точки аванс пред втория в класирането Порто.

Това също така е първи шампионски трофей за "лъвовете" от сезон 2001/02, който завърши с дубъл за тях, след като те грабнаха и Купата на страната.

По-рано през кампанията Спортинг вдигна и Купата на Лигата след успех с 2-1 срещу Брага.

На "Ещадио Жозе Алваледе" снощи шампионският гол за Спортинг отбеляза нападателят Паулиньо в 36-та минута на двубоя, за да осигури на своя тим 25-ти успех през кампанията. В същото време пък възпитаниците на Рубен Аморим продължават да нямат нито един загубен двубой през кампанията.

От своя страна Боавища остава на 16-то място в класирането с актив от 30 точки, което им отрежда участие е плейофа за оставане в елита.

След последния съдийски сигнал феновете на Спортинг логично изпаднаха в екстаз и излязоха по улиците, за да отпразнуват триумфа. Въпреки предупрежденията на полицията, хиляди привърженици на "лъвовете" се събраха пред стадион "Жозе Алваладе".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият и новият външен министър с обща декларация за ситуацията в Израел
Бившият и новият външен министър с обща декларация за ситуацията в Израел
Проф. Велислав Минеков: Отивам на място, където възнамерявам да свърша много
Проф. Велислав Минеков: Отивам на място, където възнамерявам да свърша много