НОВИНИ

Спортинг Лисабон победи Порто в дербито на португалската Примейра лига

Тимът се наложи с 2:0

Спортинг Лисабон
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:42, 19.12.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортинг Лисабон победи Порто с 2:0 в дербито на 14-ия кръг на португалската Примейра лига и излезе еднолично начело в класирането. Лъвовете от Лисабон имат 34 точки, следвани от Бенфика с 33 и Порто с 31. Спортинг Брага и Витория Гимараеш заемат последните две позиции за евротурнирите с 29 и 26 точки съответно. С победата днес Спортинг сложи край на серията от 9 мача без успех над този съперник.

За домакините с гол и асистенция се отличи шведският нападател Виктор Дьокереш, който откри резултата в 11-ата минута. Педро Гонсалвеш-Поте удвои в 60-ата. Още три гола бяха отменени от съдиите – два за Спортинг и един за Порто. Капитанът на гостите Пепе беше отстранен с два жълти картона в 51-ата минута.

Водени от треньора си Рубен Аморим, футболистите на Спортинг доминираха през цялото време. Те създадоха много повече голови положения и логично откриха резултата в 11-ата минута, когато Матеуш Рейш намери Дьокереш в наказателното поле. Снажният скандинавец с техничен удар прати по земя топката в мрежата на Диого Коща.

1 минута преди края на първото полувреме домакините вкараха втори гол, който стана продукт на много бърза и красива контраатака. Шведът се превърна в негов автор, но съдията го отмени след преглед със системата (ВАР), която видя нарушение на Едуардо Куарешма срещу Жоао Марио в изграждането на атаката.

Шест минути след началото на второто полувреме Пепе беше отстранен заради втори жълт картон. Той удари в лицето Матеуш Рейш и съдията Нуно Алмейда не се поколеба. Но можеше да извади картон и на Рейш, което не се случи.

Малко по-късно съдията отмени още един гол на домакините, дело на Еванилсон. След час игра обаче Дьокереш асистира на Поте, който вкара за 2:0. До края на срещата бяха отменени още два гола – първо на Мехди Тареми от Порто, а в края и на Еванилсон от домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терзиев за блокирания СОС: Ще работим с миналогодишния бюджет, поне се видя къде е проблемът
Терзиев за блокирания СОС: Ще работим с миналогодишния бюджет, поне се видя къде е проблемът
Христо Стоичков пренаписа футболната история преди 29 години
Христо Стоичков пренаписа футболната история преди 29 години