НОВИНИ

Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив отбеляза своята 75-а годишнина (ВИДЕО)

В своята славна история училището може да се похвали с 8 олимпийски титли, 13 сребърни и 16 бронзови отличия от най-големия спортен форум на планетата.

Спортно училище
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 10.10.2024
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортното училище "Васил Левски" в град Пловдив отбеляза своята 75-а годишнина. В своята славна история училището може да се похвали с 8 олимпийски титли, 13 сребърни и 16 бронзови отличия от най-големия спортен форум на планетата.

Най-славното спортно училище в България събра над 500 гости, дошли да уважат събитието. Сред тях бяха олимпийски, световни и европейски шампиони възпитаници на училището, дало на България спортисти като Стефка Костадинова, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Магдалена Георгиева и още много записали имената си сред най-добрите в света. Събитието уважиха още зам.-министърът на спорта Стоян Андонов и пловдивския митрополит Николай.

„Мостът между минало настояще и бъдеще се осъществи, за да може да се знае, че България е раждала таланти, спортисти, хора. Ражда в момента и ще ражда “, сподели пред БНТ директорът на СУ "Васил Левски" Ружа Генова.

В богата програма учениците демонстрираха своите умения във всички спортове, а празненството завърши с торта изобразяваща 5-те олимпийски кръга, заобиколена от бивши и настоящи треньори, директори и спортисти.

Автор Мария Павлова - Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха десетото издание на "Синелибри" с филм на Паоло Сорентино
Откриха десетото издание на "Синелибри" с филм на Паоло Сорентино