НОВИНИ

Спряха временно състезателните права на бивша световна шампионка на рапира заради допинг

спряха временно състезателните права бивша световна шампионка рапира заради допинг
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 09.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт

Френската състезателка по фехтовка Исаора Тибюс е била временно отстранена от спорта, след като пробата ѝ за допинг е показала "неблагоприятна аналитична находка", съобщава агенция "Ройтерс".

От френската федерация излязоха със становище по темата, като уточниха, че Тибюс е била тествана в средата на януари, а вследствие на резултатите състезателните ѝ права са били спрени вчера (8 февруари)

"Френската федерация по фехтовка току-що беше информирана от Международната агенция за тестване, действаща от името на Международната федерация по фехтовка (FIA), че Исаора Тибюс е била тествана на 14 януари и е установено, че има "неблагоприятна аналитична находка". Тя е със спрени права от 8 февруари", се казва в позицията на централата.

Исаора Тибюс е бивша световна шампионка на рапира, като тя стигна до титлата по време на шампионата на планетата в Кайро през 2022-а.

Година по-рано пък французойката завоюва сребро от Олимпийските игри в Токио 2020, а преди новината за "неблагоприятна аналитична находка" Тибюс беше считана за една от основните фаворитки за триумф на домашната сцена по време на Игрите в Париж 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен ден на пицата
Световен ден на пицата
Започва карнавалът в Рио де Жанейро (СНИМКИ)
Започва карнавалът в Рио де Жанейро (СНИМКИ)