НОВИНИ

Сребърни отличия за отборите ни в европейската фаза на IHF Trophy 2022 в Косово

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:27, 17.10.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
хандбал Косово
Снимка: kosovahandball.info
Слушай новината

И двата ни национални отбора по хандбал спечелиха сребърни медали в европейската фаза на турнира IHF Trophy 2022 в Косово, но не успяха да се класират за участие в интерконтиненталната фаза на надпреварата. Представителите ни бяха съвсем близо до триумфа и в двете възрасти юноши и младежи, което щеше да им осигури участие в следващата фаза, за която се класираха тимовете на Грузия и Великобритания.

В последния си мач юношите до 18 години, водени от Христо Данаилов победиха отбора на Великобритания с 37:25. Йордан Николов бе най-резултатен с 9 попадения, а Иво Петков вкара 8 гола във вратата на британците.

Юношите ни завършиха участието си в европейската фаза на турнира IHF Trophy 2022 с актив от три победи и една минимална загуба с един гол разлика от Грузия. Именно грузинците спечелиха турнира в Прищина и се класираха за междуконтиненталната фаза на турнира. В последния и решаващ мач националният отбор на Грузия до 18 години победи Косово с 27:22, за да вземе шампионската титла с перфектна серия – четири победи от четири срещи.

България завърши турнира с 6 точки.

Младежите до 20 години завършиха надпреварата с разгромна победа над домакина Косово с 43:25 и след три успеха и едно поражение от Великобритания, също заеха второ място в крайното подреждане. Освен тима на домакините българите победиха Малта и Андора с лекота, но загубата с 22:23 от британците в първия кръг им отреди второто място.

Великобритания триумфира в турнира IHF Trophy в Прищина, след като успя да спечели четирите мача и така да се класира за Интерконтиненталния трофей на IHF, където ще се състезава с други континентални шампиони в опит да се класира за Световното първенство за юноши през 2023 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найденов: Хората не трябва да се притесняват от отпадането на редовните психотестове за шофьорите в обществения транспорт
Найденов: Хората не трябва да се притесняват от отпадането на редовните психотестове за шофьорите в обществения транспорт
Ремонтират рибарското пристанище в град Бяла
Ремонтират рибарското пристанище в град Бяла