НОВИНИ

Срутване в новостроящия се тунел "Железница" по "Струма. Има затрупани

срутване новостроящия тунел железница струма затрупани
bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 24.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Четирима работници са затрупани в тунел "Железница" край Симитли. По първоначална информация, двама от работниците вече са извадени и транспортирани в Благоевградската болница.

Към тунел "Железница" пътуват министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на АПИ Георги Терзийски.

Тунелът се строи в момента, като е предвидено 2 километра тръби да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна.

При стартирането на строежа на тунела стана ясно, че работниците се трудят в тунела 24 часа, на три смени. Предвидено е в съоръжението освен пътните платна, да бъдат изградени и автомобилни преходи, които ще се използват само при аварийни ситуации.

Наред с това съоръжението ще разполага и с пешеходни преходи. Освен това вътре ще има автомобилна връзка, която ще се използва само от Спешна помощ и Пожарната.

Очаква се тунелът да бъде завършен през пролетта на следващата година, а през март 2022 г. трябва да бъде приключено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.

Автор: Елена Чимева

Очаквайте повече подробности в емисията "По света и у нас" в 12 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Прокуратурата все повече се очертава като политически играч
Радев: Прокуратурата все повече се очертава като политически играч
Софийската филхармония с летен сезон за първи път в своята история
Софийската филхармония с летен сезон за първи път в своята история