НОВИНИ

Стамен Белчев: Победата е добра наистина, но има какво още да се желае

"Надявам се срещу Левски да сме в по-добра светлина. Дерби е, всичко се случва, но ще направим всичко възможно да си тръгнем с три точки", заяви наставникът на ЦСКА преди Вечното дерби, с което ще бъде даден старт на плейофите в Първа лига

стамен белчев победата добра наистина желае
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:29, 21.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев остана доволен след успеха на своя тим с 3:2 като гост на Арда Кърджали в среща от последния 30-и кръг на редовния сезон в Първа лига.

За наставника това беше първи успех начело на "червените", откакто той се завърна начело на клуба преди точно една седмица, заменяйки уволнения Нестор Ел Маестро.

"Победата е добра наистина. Има още какво да се желае като игра и като организация на играта. Резултатът е добър, но моите изисквания са по-високи. Искам да виждам подобрението в крайната фаза на играта, където трябва да имаме скорост и да сме по-ефективни на фланга. Не само аз, ами всички футболни хора искат да виждат флангови атаки. Това е най-хубавото във футбола – да се включиш от втора позиция на скорост", коментира Белчев след победата в Кърджали.

"Казах на почивката, че трябва да излезем малко по-напред, да имаме по-добра организация. Знаехме, че имат бързи крила в атака. Възползваха се и ни създаваха неприятност. Доволен съм, че се справих. Засега ще се справяме с това, с което разполагаме. Няма да се оплаквам", продължи той.

Опитният наставник призна, че в редиците на "армейците" е имало затормозяване след поражението от Ботев Пловдив през седмицата, но сега всички в отбора трябва да насочат вниманието си към дербито с Левски на старта на плейофите.

"Имаше някакво затормозяване след Ботев Пд. Тези мачове са в историята. И този също е в историята. Сега се наслаждаваме, утре вече мислим за следващия мач. Надявам се срещу Левски да сме в по-добра светлина. Дерби е, всичко се случва, но ще направим всичко възможно да си тръгнем с три точки", сподели българският специалист.

Накрая той говори и за случващото се с бразилския нападател Фернандо Каранга, за когото днес се появиха клипове как се забавлява в столично нощно заведение часове преди двубоя с Арда.

"Ако това за Каранга е вярно, не е професионално. Не ми се иска да е вярно. Не съм го гледал видеото, но чух. При всички случаи, ако е вярно, ще имаме разговори. Ръководството ще прецени какво да правим", завърши Стамен Белчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Киров: Създадохме много през първото полувреме, а през второто - само едно положение
Николай Киров: Създадохме много през първото полувреме, а през второто - само едно положение
Снежна буря предизвика катастрофи в Германия
Снежна буря предизвика катастрофи в Германия