НОВИНИ

Стана ясен щабът, с който ще работи Елин Топузаков в Левски

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:04, 11.04.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
топузаков левски обречен паок отборът вдигна летвата спечелването купата
Слушай новината

Младите специалисти Данаил Иванов и Григор Гутев ще бъдат част от треньорския щаб на временния наставник на Левски Елин Топузаков, стана ясно по-рано днес.

Иванов и Гутев понастоящем работят в академията на "сините", а също така са и преподаватели и в Националната спортна академия (НСА).

Данаил Иванов до момента работи в школата на Левски, където води юношите (младша възраст) в Елитната група до 17 години. Той е роден през 1988-а година. Продукт е на "синята академия", а кариерата му като футболист преминава през Струмска Слава, Белите орли, Рилски спортист, Сливнишки герой, Хебър и Велбъжд Кюстендил.

Григор Гутев е от Габрово, специалист е по лека атлетика, но в последните години е един от най-прогресиращите млади специалисти по футболен фитнес. Именно заради тези му качества е привлечен да развива младите таланти в Левски. Работата му е отлично позната на Топузаков, което е и причина да го вземе в щаба си.

Освен тях двамата част от екипа на Топузаков ще бъде и Божидар Митрев, който ще продължи да изпълнява ролята на треньор на вратарите. Митрев заемаше този пост и при предишния старши треньор на Левски Станимир Стоилов.

Припомняме ви, че Стоилов си тръгна от "Синия клуб" миналата събота след успеха с 1:0 срещу Локомотив София в среща от Първа лига, като причината за раздялата му с Левски, по негови думи, беше "начинът на управление на клуба".

Временно ролята на негов заместник ще изпълнява Елин Топузаков, който до момента водеше втория отбор на Левски и юношите (старша възраст). Бившият бранител застава за трети път като наставник на първия отбор, след като беше временно начело през 2014-а година, а през сезон 2016/17 беше назначен и за старши треньор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 години от началото на великденския фестивал в Босилеград
30 години от началото на великденския фестивал в Босилеград
Проверка на факти: Има ли масови протести срещу ЕС и НАТО във Франция?
Проверка на факти: Има ли масови протести срещу ЕС и НАТО във Франция?