НОВИНИ

Станимир Стоилов: Когато има добри терени, можем да играем добър футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:29, 28.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
станимир стоилов добри терени можем играем добър футбол
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов определи нулевото равенство срещу Лудогорец в дербито на 21-ия кръг като "справедлив резултат" на фона на показаното на двата отбора на "Герена".

Наставникът на "сините" не пропусна отново да засегне и темата за стадионите у нас, споделяйки, че неговите футболисти умеят да показват добър футбол на добрите терени.

"Стана хубава футболна битка, имаше и добри моменти за двата отбора. Равенството е справедлив резултат, опитахме се да покажем най-доброто. За нас беше важно да сме на ниво след двата неудачни мача", започна Стоилов.

"Когато има добри терени, можем да играем добър футбол. Доволен съм от футболистите, желанието и амбицията. Има играчи, които може да вдигнат още спортната си форма. Имахме доста атаки, които трябваше да сме по-уверени. Проблемът беше завършващото подаване и удар. Имахме всичко нужно, а Лудогорец създаваше положенията си след наши неточности", допълни той.

Треньорът на Левски коментира още и кадровите проблеми в своя състав и допълни, че "сините" трябва да подобрят качеството си на игра.

"Имаме добри флангови играчи, които могат да се дублират. Петрис е в лошо кондиционно състояние и рискувахме с него. Когато двамата ни крайни защитници са здрави и няма нужда да играем с петима бранители. Основният проблем при нас е при завършващия удар. Имахме и ситуации на статични положения, а срещу нас беше много сериозен съперник. Винаги е удоволствие да се гледа Левски-Лудогорец", заяви треньор №1 у нас за изминалата 2022 година.

"Трябва да подобрим още качеството на игра. Всеки мач трябва да играят по-добре. Нормално е да има напрежение. Първите мачове беше лесно да победим, но лошите терени не позволиха това. Просто трябваше да покажем повече характер", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьори се събраха пред Народния театър в подкрепа на Александър Морфов
Актьори се събраха пред Народния театър в подкрепа на Александър Морфов
Как войната в Украйна се отразява на Молдова?
Как войната в Украйна се отразява на Молдова?