НОВИНИ

Станимир Стоилов: Левски няма право на слаби игри, отборите в Европа трябва да избират дали да преместват мачовете

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:21, 06.08.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
стоилов навлизаме тежък цикъл искам левски пълна бойна готовност
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди двубоя на неговия тим срещу Пирин Благоевград от 5-ия кръг на Първа лига в неделя вечер.

"Сините" приемат "орлетата" утре от 20.00 часа на стадион "Георги Аспарухов", а Стоилов разкри, че участие в двубоя ще вземат тези футболисти, с които той смята, че Левски може да стигне до трите точки.

"Всички футболисти са добре. Имаме 24 часа да се подготвим за мача. Ще играят тези, с които мислим, че можем да спечелим мача. Който влезе, трябва да покаже нивото, на което се намира, за да имаме по-ясна картина за състоянието на всички преди евротурнирите. Достатъчно е времето да се възстановим физически, надявам се и емоционално да сме готови. Нашата публика ще вкара бързо отбора в ритъм. Левски няма право на слаби игри. Нашите фенове искат да видят добра игра. Искам горд Левски", заяви Мъри.

Треньорът на Левски разкри още, че симпатизира на състава на Пирин заради начина му на игра: "Симпатизирам на Пирин, защото използват много местни играчи. Отбор, който играе уверено, комбинативно. Искат да играят, а не да пречат. Заслужават да са в елита", сподели Стоилов.

Станимир Стоилов коментира и темата с отлагането на мачове от първенството от страна на отборите, изразявайки мнение, че участниците в Европа трябва да имат правото да решават дали да преместват дадени срещи.

"Отборите, които участват в Европа трябва да избират дали да преместват някои мачове. Разбирам и колегите, които са недоволни от отлагането. Проблемът можеше да се изчисти, ако бяхме седнали на масата и бяхме обсъдили. Решително е за клуб като нашия всяко преминаване на фаза от финансова гледна точка. Първо се съобразявам с интересите на Левски. Играли сме и в двете схеми, зависи от мачовете и съперникът как ще играем", завърши треньорът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 39 пияни шофьори, 10 са засечени с наркотици
Нови 39 пияни шофьори, 10 са засечени с наркотици
Националите до 16 години с тежко поражение в Румъния
Националите до 16 години с тежко поражение в Румъния