НОВИНИ

Станимир Стоилов: Левски ще се бори във всички турнир, не са съдиите проблемът на българския футбол

станимир стоилов левски бори всички турнир съдиите проблемът българския футбол
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 16.10.2022
Чете се за: 05:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което коментира бъдещето на "Синия клуб", целите пред отбора, както и всичко останало, което се случва в българския футбол.

Наставникът сподели, че е останал разочарован от загубата от Славия в сряда, но я определи като "грешка на растежа".

"Щях да съм притеснен, ако нашите противници ни надиграваха. Това са грешки на растежа, както обичам да казвам. Специално за мача със Славия обаче мисля, че нашият отбор не показа нужната мотивация и амбиция. В нито един мач футболистите на Левски не може да се срамуват. Липсва настройката в решителните мигове. Загубихме мачове, в които именно настройката и концентрацията не беше на нужното ниво. Вината е моя, че, може би, постоянно вдигам летвата, но както е казал големия Васил Методиев, обичам баницата да не е на масата, а на гардероба", започна Стоилов.

Специалистът коментира и какви са целите пред отбора през настоящата кампания, заявявайки, че Левски ще се бори на всички фронтове.

"Няма как аз да съм треньор на Левски, да имаме любовта на всички тези левскари и да си поставяме ниски цели. Нямам намерение да "живуркам" в Левски. Искам с всеки изминал ден отборът да надгражда. Пропуснахме, може би, момента, в който да изградим стабилната игра. Ние директно прескочихме към победите и пропуснахме този много важен етап. Историята на Левски обаче ни задължава да търсим титли и купи и затова се получи така. Левски трябва винаги да се бори за титлата. Имаше години, в които бяхме фаворити, но не успяхме да се преборим. Имаше и години, в които се борихме да не изпаднем. Левски ще се бори във всички турнири", заяви Станимир Стоилов.

Треньорът на Левски не пропусна да коментира и темата със съдийството у нас, като изрази позиция, че не арбитрите са виновни за състоянието на българския футбол, а липсата на инфраструктура.

"Аз не съм човек, който иска да се бърка в съдийството. Смятам, че там трябва да има хора, които да оценят реално нещата. Трябва да се говори повече и за позитивите, и за грешките на съдиите. Забелязвам, че много хора не знаят правилата във футбола. Призивите да се съберем всички на една маса и да обсъдим въпросите ми харесват, но смятам, че много от клубовете няма да се явят, защото би им било неудобно да се срещнат със съдиите. Съдиите обаче не са най-големия проблем на българския футбол, ние клубовете сме. Ние трябва да вдигаме нивото. Липсват ни условия за игра, за фенове, за журналисти, за всичко. Да, съдим Лудогорец, но вижте им стадиона, играчите и начина на работа. Ние къде сме? България е най-изостаналата футболна държава като инфраструктура и никой не взима мерки", заяви наставникът на "сините".

Стоилов говори още и евентуалната сделка за продажбата на Левски и по-конкретно за интереса от страна на "Юнайтед Груп" и "Спорт Републик".

"Не знам дали ще се финализира тази сделка. За Левски е важно да намери голям спонсор или инвеститор, за да продължи да съществува. В момента Левски е в състояние на будна кома заради ангажиментите, които има към различни институции. Сега въпросът е докъде ще се осъществи тази сделка. Имаме и вариант "Б" - сдружението "Левски на левскарите", където всички ние да имаме възможност да пазим ценностите на клуба и да помагаме с нашия членски внос. За съжаление, план "2024" е в застой. Нито знаем каква селекционна политика да готвим, нито знаем какви планове да си правим", сподели Станимир Стоилов.

Какво още сподели Стоилов за формата на Първа лига, програмата на първенството и други интересни теми, гледайте във видеото.

Автор: Радостин Любомиров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време до края на деня
Слънчево време до края на деня
Ивайло Петев: Надявам се Босна и Херцеговина да играе на Евро 2024, България също има шансове
Ивайло Петев: Надявам се Босна и Херцеговина да играе на Евро 2024, България също има шансове