НОВИНИ

Станимир Стоилов приключи със селекцията в Гьозтепе

Едно от желанията на специалиста беше да вземе разиграващ халф тип плеймейкър и с трансфер по посока Измир

станимир стоилов беше представен наставник турския гьозтепе
Снимка: ФК Гьозтепе
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 05.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Турският втородивизионен Гьозтепе (Измир), воден от българския специалист Станимир Стоилов, на практика оформи зимната селекция, след като днес станаха ясни още две нови попълнения, съобщи gazeteyenigun.com.tr.

Едно от желанията на Стоилов беше да вземе разиграващ халф тип плеймейкър и с трансфер по посока Измир бяха свързвани полузащитниците на Лудогорец (Разград) Тодор Неделев и Доминик Янков. В крайна сметка нито един от двамата няма да пристигне край Средиземно море, тъй като Гьозтепе привлича шведа Рамон Паскал Лундквист. 26-годишният разиграващ халф идва като свободен агент от норвежкия елитен ФК Сарпсборг 08, а договорът му влиза в сила другата седмица.

Лундквист е играл вече на Балканите в периода 2021/22 с екипа на Панатинайкос, а в кариерата си до момента е записал 233 мача, в които е вкарал 43 гола и е подал 38 асистенции.

Другото ново попълнение е за атаката и се казва Филип Кени, който идва от елитния Башакшехир (Истанбул). Гьозтепе е водил люта битка да вземе този играч, който не получава шанс в тима от Истанбул, с Коджаелиспор и в крайна сметка всичко е уточнено. Трансферната сума, която се пази в тайна, ще бъде платена на една вноска и това също е причина за бързата сделка.

Третото попълнение на Стоилов е бразилският защитник на ЦСКА 1948 Елитон дос Сантос, който преди дни официално премина при жълто-червените.

В първенството на турската Първа лига Гьозтепе заема 3-о място с 32 точки, на 1 след 2-ия Коджаелиспор и на 10 от лидера Ейюпспор. Първите два отбора влизат директно в елита, а тези от 3-о до 7-о място играят плейофи за още едно място. Гьозтепе подновява битките на 12-и този месец като гост на Сакарияспор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова пита управляващите защо спешно променят Закона за убежището и бежанците
Нинова пита управляващите защо спешно променят Закона за убежището и бежанците
5 години затвор за мъжа, нападнал полицаи в Първомай
5 години затвор за мъжа, нападнал полицаи в Първомай