НОВИНИ

Станимира Петрова: В еуфория съм, надявам се, че ще се кача на стълбичката в Токио

станимира петрова еуфория съм надявам кача стълбичката токио
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 07.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

"Емоциите след успеха са много големи, развълнувана и в еуфория съм. Чувствам се наистина много щастлива, защото за мен това класиране на олимпийските игри е от огромно значение". Това заяви непосредствено след достигането до полуфиналите на европейската квалификация в Париж Станимира Петрова.

В решителната битка за спечелване на виза за Токио, световната и европейска шампионка Петрова надделя над представителката на Великобритания Карис Артингстал с 4:1 съдийски гласа в категория до 57 кг.

"На последното европейско първенство имах загуба от тази противничка и бе важно да победя и себе си. Това си беше като двоен реванш, който взех от нея. Мислите вече се насочват към Токио, където амбициите ще са високи. За мен това е втора олимпиада след Рио, където не успях, но надявам се, че този път ще се кача на стълбичката. Затова тренирам. Тази категория е по-подходяща за мен, за разлика от Рио и вярвам, че нещата ще се получат", каза Станимира, която боксира в категория до 51 килограма през 2016 г. и отпадна на 1/8-финалите.

Звездата ни при дамите допълни, че не е приключила в Париж и ще опита да спечели първото място от квалификацията.

„Ще трябва да събера емоциите, защото утре ме чака полуфинал. Състезанието продължава. Важно е да победя всички. Предстои ми среща с ирландката Уолш, с която играхме на Европейските игри през 2019-а, където я победих. Така че сега искам да затвърдя този успех”, заяви още националката по бокс от френската столица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда стартира подготовка за Европа на 14 юни
Арда стартира подготовка за Европа на 14 юни
Адриан Андреев започна с победа на турнир от сериите "Чалънджър" в САЩ
Адриан Андреев започна с победа на турнир от сериите "Чалънджър" в САЩ