НОВИНИ

Станислав Анастасов, ДПС: Опозицията се налага да спасява държавата

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 05.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Политика
Слушай новината

НС прие предложението на "Продължаваме промяната" за изпращане на военнотехническа помощ на Украйна след нанесена редакция от страна на ДПС.

Според депутата от ДПС Станислав Анастасов това е поредният случай, в който опозицията, в случая ДПС, се налага да се намеси, за да стане определено решение приемливо за коалиционните партньори.

"За пореден път стана ясно, че това управление няма капацитета да разговаря, да продуцира и взима решения. При толкова много кризи, като кризата в Украйна е само една от кризите, управляващите не са в състояние да говорят, не са в състояние да взимат решения и опозицията се налага да спасява държавата. Това не може да продължи вечно", каза в "Денят започва" Анастасов.

На въпрос защо ДП са спасили управлението, той каза, че е трябвало "да се измием лицето пред света", защото два месеца се чака правителството да предложи някакво решение. Анастасов подчерта, че "Демократична България" е единствената партия от управляващите, която е имала решение.

Депутатът от ДПС е възмутен от това, че вчера в дебата в НС е нямало правителство.

"Когато стане напечено и критично, българско правителство няма, а това в момента е много сериозен проблем", каза той.

Анастасов, който е зам.-председател на комисията по външна политика заяви, че България не е успяла да спаси международния си имидж, щом се е наложило опозицията да се намеси и да инициира диалог между управляващите партньори.

Анастасов смята обаче, че хората и бизнесът не искат предсрочни избори, а решение на проблемите си за покачващите се цени на храните, енергията. Искат намеса на държавата в секторите, които се отразяват на загубените работни места.

Допълни, че вотът на недоверие е безсмислен, когато има насреща една група, която има мнозинство.

Вижте повече във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков: Коалицията оцеля на косъм, всеки направи компромис
Крум Зарков: Коалицията оцеля на косъм, всеки направи компромис
Проф. Тодор Кантарджиев: Засега в България няма случай на мистериозния хепатит
Проф. Тодор Кантарджиев: Засега в България няма случай на мистериозния хепатит