НОВИНИ

Станислав Балабанов: На третия мандат партиите, които искаха постове, да се обединят с техните бивши партньори

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 11.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Позицията на "Има такъв народ" е много ясна още от вчера. Ние сме готови за избори. След като "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" се определиха като партиите на протеста, за мен те са по-скоро партиите на интереса, затова с тях повече няма какви разговори да водим. Това заяви ве кулоарите Станислав Балабанов, депутат от партия "Има такъв народ".

"Видяхме как се държаха, техният стремеж беше единствено и само за постове и влияние чрез задкулисни договорки да се опитат да си вкарат конкретни имена. Видяхте тогава и от декларацията на Христо Иванов. При положение, че ние бяхме на 100% покрити като приоритети. Приоритети, които бяха важни за всички нас като общество, за българските гражданите, за протестиращите от площада. Вървяхме по прав път с тях и всичко се обърка, това объркване дойде от тях. Това са хората, които предадоха протеста, това е самата истина", заяви той.

"Вчера бяхме достатъчни ясни, готови сме за избори. Разбира се, има конституционни правила, има връчване на втори мандат. ГЕРБ не знам как ще реагират, предполагам ще го върнат. И вече на третия мандат могат в името на националното спасение партиите, които искаха задкулисни договорки и постове, да се обединят с техните бивши партньори. С удоволствие ще гледаме какво ще направят", коментира още Балабанов.

"Ние проявяваме твърдост на база на нещата, които се случиха. С тези хора повече няма какво да преговаряме. Няма какво и да правим, продължаваме по пътя, по който сме тръгнали още от 2016 г. Щом така решиха да действа, ние ще действаме по този начин", заяви още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет от Малмьо изхвърлиха Рейнджърс и ще играят с Лудогорец
Десет от Малмьо изхвърлиха Рейнджърс и ще играят с Лудогорец
Корнелия Нинова: Третият мандат е критичен
Корнелия Нинова: Третият мандат е критичен