НОВИНИ

Станислав Генчев: Аз и футболистите вярваме, че можем да отстраним ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:04, 09.05.2023
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
станислав генчев футболистите вярваме можем отстраним цска 1948
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде пресконференция преди утрешния реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България, в който неговият тим се изправя срещу ЦСКА 1948.

"Железничарите" гостуват на стадиона в Бистрица в сряда вечер от 19.00 часа след загуба с 2:3 в първия двубой, но въпреки това Генчев и неговите футболисти все още вярват, че могат да елиминират "червените".

"Надявам се утре да направим добър мач. Това, че сме загубили с 2:3 домакинската среща, дава предимство на противника, но от друга страна правилото че няма гол на чужд терен донякъде ни облагодетелства, защото и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е загубено. Говорих с футболистите, те вярват, че можем да постигнем победа", заяви Генчев.

"Ще направим всичко възможно да зарадваме нашия собственик и фенове с добра игра и победа и да видят отбора на финал. Имаме известни проблеми, днес е последната тренировка и след нея ще разберем какъв ще бъде съставът. Надявам се контузените футболисти да са в максимално добро състояние. В такъв двубой е важно да се използва пълният потенциал на отбора", каза още младият наставник.

Наставникът на "червено-черните" коментира и слуховете, свързани с неговото бъдеще след края на сезона, като отрече напълно информациите, че може да поеме друг тим и разкри, че тези писания не се отразяват добре на неговите футболисти.

"Първо, всичко, което се пише, не отговаря на истината. Изключително ми е неприятно, че преди мача с Левски се писа, че евентуално мога да сменя Мъри Стоилов. Никога по никакъв повод не е имало разговори с Левски. Миналата седмица ме писаха, че мога да стана треньор на ЦСКА 1948. Предстои ни полуфинал с тях. Абсолютно мога да гарантирам – никога по никакъв повод не е имало разговори с ЦСКА 1948. Днес, преди малко, прочетох, че ще ставам треньор на Ботев Пловдив. Абсолютно същото нещо – никога не е имало разговори, изключвам зимата, когато имаше интерес, но тогава беше съвсем различно. Последните месеци не е имало и една дума разговори, с който е да отбор. Това не влияе добре в съблекалнята – неяснотата, която има в отбора, собственикът и треньорът дали остават или не, футболисти с изтичащи договори. Събира се, влияе негативно. Искам футболистите да намерят сили, най-вече морални, да превъзмогнат всичко това, да мислят само за мача и да дадат най-доброто от себе си. Това е най-важната ми задача –да успокоя съблекалнята", сподели бившият треньор на Лудогорец.

Станислав Генчев говори още и за сътресенията в Локомотив София, които бяха предизвикани от решението на президента Иван Василев да напусне клуба.

"Неприятно е, когато собственикът иска да напусне клуба. Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив София - от окръжните групи до едно много добре представяне в Първа лига. Неприятно е за футболистите", заяви наставникът на столичните "железничари"

"Хубавото е, че той лично заяви пред ръководството, че всичко, което е поето като ангажимент към футболистите, ще бъде изпълнено, за да има някакво спокойствие. Вижда се това напрежение. Играчите постоянно питат какво се случва. Не е приятна обстановката. Най-малко сме очаквали след този сезон да се случи нещо подобно. В разговор с него той ми заяви, че ще е категоричен и ще се оттегли", завърши Станислав Генчев.

Локомотив София преследва своя първи финал в турнира за Купата на България от сезон 1994/95 насам, когато "червено-черните" стигат и до трофея след успех с 4:2 срещу Ботев Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постоянен арест за Димитър Димитров от Перник, който уби съпругата си
Постоянен арест за Димитър Димитров от Перник, който уби съпругата си
Любомир Минчев: Щом не сме продължили, до тук са ни били възможностите
Любомир Минчев: Щом не сме продължили, до тук са ни били възможностите