НОВИНИ

Станислав Генчев: Целта е да изградим отбор, който да играе редовно в Европа, селекцията е много важна

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:55, 14.06.2023
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
станислав генчев целта изградим отбор играе редовно европа селекцията важна
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Станислав Генчев бе официално представен пред медиите, като младият специалист изрази задоволството си от факта, че застава начело на "канарчетата".

Доскорошният наставник на Локомотив София призна, че е имало към интерес към него още през зимата, но по негови думи преговорите сега са били "много по-сериозни", а целите пред него са да изгради отбор, който да участва редовно в евротурнирите.

"Изключително съм щастлив да застана начело на Ботев, за мен е чест. През зимата имахме бегли разговори, но сега те бяха много по-сериозни, особено последните две седмици и успяхме да стигнем до споразумение. Целта ни е да се изгради отбор, който е конкурентен на средноевропейските отбори и да играе редовно в евротурнирите. Както знаете, условията тук са много добри – страхотна база, фенове, стадион. Всичко това дава предпоставки целта да бъде реализирана", започна Генчев.

Бившият футболист подчерта колко е важна селекцията за "жълто-черните", уверявайки, че няма да бъдат привличани играчи без неговото съгласие. Новият треньор на пловдивчани коментира още и с евентуалното идване в тима на Галин Иванов и клубната легенда Тодор Неделев.

"Изключително важно е каква селекция ще направим. Треньорът е най-важният човек в клуба и той може да влияе на представянето на отбора, но трябва да има и добра селекция. Работим усилено в тази насока, защото това е основополагащо за доброто представяне. Говорихме за няколко конкретни имена. Казал съм какви са моите виждания, имаме разбирателство с ръководството и работим по списъка. Към днешна дата нямаме нито един нов футболист. Във всяка линия се нуждаем от нови хора. Най-голяма нужда имаме от защитници. Нямаме бранители и бекове, каквито ми се иска", сподели 42-годишният треньор.

"За Галин Иванов научих от медиите, че го искаме. Уважавам го изключително много, но той е на 35 години и не влиза в моите планове. Не сме говорили с Тодор Неделев и на този етап няма шанс да се присъедини към нас. Разговорите за селекция ги водих лично с г-н Зингаревич. Мисля, че се разбрахме мъжки и човешки. Аз нося отговорността, без мое съгласие нито един футболист няма да подпише договор. Той предлага футболисти, аз ги одобрявам. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и колко, но сме на едно мнение, че трябва да има млади играчи в отбора. Не съм разговарял с Азрудин Валентич", допълни още той.

Младият специалист, който в кратката си треньорска кариера е водил още Етър и Лудогорец, разкри още, че ще се старае да направи един състав, в който присъстват играчи и от България, и от чужбина.

"В исторически план Ботев винаги е имал два стълба – школата и публиката. Аз съм дал списък от няколко български играчи, които искам да бъдат привлечени. От мен зависи да се направи добър микс от българи и чужденци. Ще следим младите футболисти в дублиращия отбор, за мен е важно да интегрирам няколко от тях в първия тим. За Ботев трябва да се играе със сърце и душа", каза Генчев.

Накрая новият наставник на Ботев Пловдив даде своето мнение и относно градското дерби срещу Локомотив, което ще се изиграе още в първия кръг на новия сезон.

"Лесни мачове няма. Важно е ние как ще работим и как ще се подготвим. Това е подарък за всички фенове – да има такъв мач за откриване на сезона. Днес се събираме на първа тренировка. Някои от играчите, отдадени под наем, пристигнаха буквално днес и разговорите с тях започват от утре, за да разберем какви са проблемите, за да можем да ги разрешим. На този етап няма други напускащи", завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР извика посланика на РСМ, България очаква ефективно разследване
МВнР извика посланика на РСМ, България очаква ефективно разследване
Назначиха още четирима заместник-министри
Назначиха още четирима заместник-министри