НОВИНИ

Станислав Генчев: Готов съм да водя Лудогорец за постоянно

Станислав Генчев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 31.10.2021
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев сподели, че се чувства напълно готов да поеме отбора за постоянно. Наставникът заема тази позиция за трети път, но само като временен треньор. Станислав Генчев говори за предаването „Арена спорт“ по БНТ.

„За трети път поемам тази функция, чувствам се готов, имам и опит вече, научих доста неща, работих тук с трима различни треньори. Извадил съм изводите са себе си, аз се чувствам готов. Най-трудно ми беше миналата година, заради прекъсването заради пандемията, подготовката и програмата бяха нарушени. Миналата година беше доста трудна, докато през 2019 година имахме много щастливи мигове и успехи“, сподели Станислав Генчев.

За шампионите предстои мач с Берое Стара Загора от първенството на България.

„Берое е изключително добър отбор, но очакванията и за днешния мач са ни за победа. Ясно изразена конкуренция имаме в лицето на ЦСКА, имат доста сериозен треньор. Но на мен лично ми прави приятно впечатление представянето на Ботев Пловдив“, каза още наставникът.

В Лига Европа Лудогорец гостува на Брага.

„В момента се изгражда нов отбор. Доста трудно се намират заместници на футболистите, които носиха успехите през миналите години. Но футболистите са тук и мисля, че скоро ще си проличи. Всеки един футболист в Лудогорец има класа и качества, но понякога адаптацията е по-трудна. Някои чужденци се нуждаят по-дълга адаптация“, каза още Генчев.

Кога ще се завърне Антон Недялков, който лекува контузия? Станислав Генчев отговори: "Всички се надяваме скоро да се възстанови, най-вероятно ще се появи след прекъсването за националните отбори."

За нападателя Ихинио Марин наставникът сподели: "Ще му трябва време, за да възвърне формата си, която имаше преди контузията. Подготовката му е нарушена, но се надявам, че с характера и качествата, които има, ще ни помага в мачовете, независимо дали е титуляр, или като резерва."

Станислав Генчев е черпил опит от всички треньори, с които е работил. Въпреки това, най-много е усвоил от Станимир Стоилов и Ивайло Петев.

"Имал съм късмет да работя с най-добрите български треньори, като млад с Димитър Димитров – Херо, със Станимир Стоилов и Ивайло Петев", добави Генчев.

Цялото интервю във видеото.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на Черно море рибари направиха кампания за почистването му
В Деня на Черно море рибари направиха кампания за почистването му
Премиерът Янев ще участва в световната конференция за климата
Премиерът Янев ще участва в световната конференция за климата